Kar Yağışı Ağrı'da ve Çevresinde Etkili Oldu

Kar Yağışı Ağrı'da ve Çevresinde Etkili Oldu
Ağrı, Kars ve Erzincan'da mayıs ayında etkili olan kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü.

Son zamanlarda devam eden sağanak yağışlar, Ağrı ve çevresinde yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Dağlık alanlar, bahar mevsiminde bile karla kaplanarak beyaz bir örtüyle örtüldü.

Ağrı

Ağrı'da ve çevresindeki dağlık alanlarda etkili olan kar yağışıyla birlikte manzara büyüleyici bir görünüme büründü. Dağların zirveleri, bembeyaz bir örtüyle kaplandı. Özellikle Taşlıçay ilçesi ve Aladağlar'da kar yağışı etkili oldu, doğal güzellikler daha da belirgin hale geldi.

Kars

Kars'ın yüksek kesimlerinde de kar yağışı kendini hissettirdi. Gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, yüksek rakımlı köyleri beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde de etkisini sürdüren kar yağışı, bölgenin kış manzarasını yeniden canlandırdı.

Erzincan

Erzincan'ın yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oldu. Köyler ve yaylalarda kar yağışı sebebiyle hayvanlar meralara çıkarılamadı. Kentin yüksek kesimlerindeki evler ve ekili alanlar, beyaz bir örtüyle kaplanarak kış mevsimini aratmadı.

Doğa Büyüsü ve Kışın İzleri

Kar yağışının etkisiyle doğanın büyüsü bir kez daha kendini gösterdi. Beyaz örtüyle kaplanan dağlar ve köyler, bölgenin kış manzarasını yansıttı. İlkbahar mevsiminde dahi etkili olan kar yağışı, bölgenin iklim özelliklerini bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.