Kekik yağının faydaları nelerdir? Kekik yağı neye iyi gelir? Kekik yağı nasıl kullanılır?

Kekik yağının faydaları nelerdir? Kekik yağı neye iyi gelir? Kekik yağı nasıl kullanılır?
 hozathaber.com Muhabiri
Yemeklere baharat olarak kullandığımız kekiğin bilinen pek çok faydası vardır. Kekiğin yapraklarından ve çiçeklerinden buhar distilasyonu yöntemiyle elde edilen kekik yağı sağlık için oldukça faydalıdır..

En güçlü antioksidanlardan biri olan kekik yağı uzun zamanlardan beri şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. İçeriğinde Cineol, Timol, Linalool,Borneol, Carvacrol gibi sağlığa faydalı bileşenleri içeren kekik yağının faydaları şunlardır;

Ağız sağlığına faydalıdır

Kekik yağının içeriğinde bulunan timol, iltihabı ve enfeksiyonu azaltır, antibakteriyel özelliklidir. Bu bu özelliğiyle birçok diş bakım ürünü ve gargarada kullanılmaktadır.

Öksürük ve enfeksiyona karşı etkilidir

Antispazmodik özelliklere sahip timol bileşeni nedeniyle öksürüğü azaltır, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Çuha çiçeği ile karıştırılması tavsiye edilir. Ayrıca kaynar suya 3-5 damla damlatılıp buharı buruna çekilebilir.

Kalp rahatsızlıkları

Yapılan araştırmalarda Kekik yağının içeriğindeki karvakrolün, kardiyoprotektif özelliklere sahip bir anti-enflamatuar olduğu ve kalp rahatsızlığı olan kişilere faydalı olduğu ortaya çıkmıştır.

Saçkıran hastalığı

Kekik yağı aç dökülmesine ve saçkıran hastalığına karşı etkilidir. Saç sağlığına faydalı yağlarla karıştırıp masaj yaparak saçınıza uygulayabilirsiniz.

Sivilce

Kekik yağı ciltte sivilceye neden olan bakterileri azaltır. Ancak cilde doğrudan temas ettirmeyin başka bir yağla birlikte seyrelterek kullanın.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.