Netflix Abone Sayısı Açıklama Geleneğini Sonlandırıyor: Hisselerde Düşüş!

Netflix Abone Sayısı Açıklama Geleneğini Sonlandırıyor: Hisselerde Düşüş!
 hozathaber.com Muhabiri
Yılın her çeyreğinde kaç aboneye sahip olduğunu paylaşan Netflix, 2025'ten itibaren bunu yapmayı bırakacağını açıkladı. Açıklamanın ardından şirketin hisseleri düşüş gösterdi.

Uzun yıllardır dünya genelinde en popüler sinema ve dizi platformu olarak bilinen Netflix, dün gece 2024’ün ilk çeyreğine ait verilerini paylaştı. Şirket, son üç ayda 9,33 milyon yeni abone kazanarak toplam abone sayısını 270 milyona ulaştığını duyurdu. Bu rakam, beklentilerin oldukça üzerinde bir performans sergilediğini gösterdi.

Ancak, Netflix’in açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken bir diğer nokta, gelecek yıldan itibaren abone sayılarını açıklamayı bırakacak olmasıydı. Normalde her üç ayda bir bu veriyi paylaşan şirketin bu kararı, yatırımcılardan olumlu karşılanmadı.

Hisselerde Düşüş Gözlendi

Netflix’in abone sayısını artırmayı bırakacağını açıklaması, hissedarlar arasında pek de olumlu bir yankı bulmadı. Şirketin hisseleri (NFLX), abone sayısını açıklamayı sonlandırma kararının ardından %4,85 oranında bir düşüş yaşayarak 581 dolara kadar geriledi. Bu yazının kaleme alındığı sırada ise 611 dolardan işlem görüyor.

Abone Sayısının Önemi Azalıyor

Netflix, abone sayısının artık o kadar da önemli olmadığını savunuyor. Şirket, platformda geçirilen zamanın müşteri memnuniyetinin en iyi göstergesi olduğunu ve bu nedenle abone sayılarını 2025’in ilk çeyreğinden itibaren açıklamayı bırakacaklarını açıklıyor. Gelir ve kârın artık abone sayısından daha önemli olduğunu belirten Netflix, aboneliklerin sadece büyümenin bir bileşeni olduğunu ifade ediyor.

Netflix, abone sayılarını tamamen paylaşmayı bırakmayacaklarını belirtiyor. Şirket, önemli dönüm noktalarında bu verileri hala açıklayacaklarını duyuruyor.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.