​Orman Benim kampanyasında 313 ton atık toplandı

​Orman Benim kampanyasında 313 ton atık toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Orman Benim kampanyasında yaklaşık 313 ton çöp orman alanından çıkartılarak geri dönüşüme gönderildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Orman Benim" kampanyası kapsamında Türkiye genelinde 313 ton çöpün orman alanlarından toplanıp geri dönüşüme gönderildiğini duyurdu. Kampanya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından Muğla'da başlatıldı ve ülke genelinde geniş bir katılımla gerçekleşti. Hava muhalefeti nedeniyle sadece 4 ilde gerçekleşemeyen kampanyaya gençlerden yaşlılara kadar geniş bir kesim katıldı.

Kampanyaya katılanlar, valilikler ve orman bölge müdürlükleri tarafından belirlenen adreslerde bir araya geldi. Bazıları çocuklarıyla, bazıları ise torunlarıyla birlikte etkinliğe katıldı. Özellikle orman içindeki yollarda gerçekleşen çöp toplama işlemlerinde Orman Genel Müdürlüğü ekipleri de örtü altı temizliği gerçekleştirdi.

Bakan Yumaklı, kampanyanın toplumun her kesiminden büyük ilgi gördüğünü belirtti. Orman yangınlarına karşı her sezon öncesi hazırlıklı olduklarını vurgulayan Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü'nün ülke genelinde teyakkuz halinde olduğunu dile getirdi. Yangınların önlenmesinin en önemli adımı olarak çöp toplama kampanyasının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Kampanyaya on binlerce vatandaşın katıldığını ve yaklaşık 313 ton çöp toplandığını açıklayan Bakan Yumaklı, toplanan çöplerin geri dönüşüme gönderildiğini belirtti. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte orman yangınları riskinin arttığına dikkat çeken Yumaklı, orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu ve bu nedenle yangınların önlenmesinin önemine vurgu yaptı. Kampanyaya özellikle gençlerin ilgisinin sevindirici olduğunu ifade eden Yumaklı, destek veren herkese teşekkür etti ve kampanyanın bir ilk olduğunu ancak son olmayacağını belirtti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.