Şarampole sürüklenmişti: 4,5 aydır çıkarılmayı bekliyor!

Şarampole sürüklenmişti: 4,5 aydır çıkarılmayı bekliyor!
Van-Bahçesaray kara yoluna düşen çığda şarampole sürüklenen minibüsün sahibi İsmail Güncü, aracını bulunduğu yerden çıkarmak için bekleyişini sürdürüyor.

Van-Bahçesaray kara yolunun dün ulaşıma açılması, ilçe halkını sevindirdi. Ancak, bu sevinç, birçok kişinin yaşadığı acı hatıraları da yeniden gündeme getirdi. 4-5 Şubat 2020'de yaşanan çığ faciasını hatırlatan Güncü, yaşanan acı olayı unutamadığını ve halen etkisinde olduğunu belirtti.

Güncü, 22 Aralık 2023'te ilçeye gitmek için yola çıktıklarını ancak Karabet Geçidi'nde tipi ve fırtınaya yakalandıklarını dile getirdi. Minibüsleri ve bir aracın daha kara saplandığını ifade eden Güncü, bir çığ tehlikesi nedeniyle mahsur kaldıklarını ve araçlarını terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Ancak çığ düşmesiyle araçlarının sürüklendiğini ve yaklaşık 4,5 aydır karın altında beklediğini aktardı.

Şimdi, aracını bulunduğu yerden çıkarmak için Kaymakamlığın onayını beklediğini belirten Güncü, çığ riski nedeniyle yolun hala kapalı olduğunu ve aracını kendi imkanlarıyla çıkaramayacağını ifade etti. Bu konuda yetkililerin desteğini beklediğini dile getiren Güncü, yaşadığı mağduriyeti ve endişeyi paylaştı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.