Telegram, WhatsApp Business'a da Rakip Oluyor: İşte Yeni "İşletme Hesabı" Özellikleri

Telegram, WhatsApp Business'a da Rakip Oluyor: İşte Yeni "İşletme Hesabı" Özellikleri
 hozathaber.com İnternet Editörü
Telegram, Meta'nın WhatsApp ve Messenger için geliştirdiği işletme hesabı özelliklerine benzer bir hizmet duyurdu.

Telegram, Meta'nın WhatsApp ve Messenger için geliştirdiği işletme hesabı özelliklerine benzer bir hizmet duyurarak işletmeler için yeni olanaklar sunuyor. Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, işletmelere yönelik bazı yeni özellikleri kullanıma sundu ve reklam gelirlerini şirketlerle paylaşma adımları attı.

Telegram İşletme, kişiselleştirilmiş başlangıç sayfaları oluşturulmasına, çalışma saatlerinin belirlenmesine ve hazır cevapların, karşılamaların ve mesai saatleri dışındayız mesajlarının oluşturulmasına imkan tanıyor. Ayrıca bu hesaplara sohbet botları da eklenebiliyor.

Açık Telegram kanallarında binin üzerinde abone olması durumunda kanal sahipleri, kanalda gösterilen reklamlardan elde edilen gelirin yarısını alabiliyor. Bu da kullanıcıların içerik üretme konusundaki motivasyonunu artırıyor.

a00cfa2ab9e828c40fa26d86915c77a0339a82c0.jpeg

Telegram Kurucusu Pavel Durov, platformun 2025'te kâr etmeye başlamasını beklediklerini belirtti. Telegram İşletme hesapları, bu amacın gerçekleştirilmesi için bir araç olup ilerideki olası halka arz için de büyük önem taşıyor. Bu özelliği kullanabilmek için ücretli olan Premium versiyona abone olmak gerekiyor. Ülkemizde aylık 69,99 TL'ye kullanılabilen Telegram Premium, dünya çapında ise aylık 4,99 dolara satılıyor.

Aralık 2022'de ilk 1 milyon aboneye ulaşan Telegram Premium, Ocak 2024'te ise 5 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Yeni özellik ile birlikte bu sayının daha da artması bekleniyor. Telegram İşletme ile birlikte kullanıcılar pek çok araç ve özelliğe de kavuşacakları için bu artışın doğal olduğu düşünülüyor.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.