Türk Kızılayı İlk Yardım Eğitim Merkezleri ile Hizmet Veriyor

Türk Kızılayı İlk Yardım Eğitim Merkezleri ile Hizmet Veriyor
Türk Kızılay, geçen yıl 776 bin 312 kişiyi ilk yardım konusunda bilgilendirdi.

Türk Kızılayı, hayat kurtarıcı ilk yardım alanında eğitim ve seminerler düzenleyerek toplumun bilinçlenmesine katkı sağlıyor. Türkiye genelinde bulunan 29 İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Kızılay, 26 ilde hizmet sunuyor.

Geçen yıl, bu merkezlerde toplam 55 bin 406 kişiye sertifikalı ilk yardım eğitimi verilirken, 445 bin 603 kişiye de bilinçlendirme eğitimleriyle ulaşıldı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle ülke genelinde 275 bin 303 öğretmen Türk Kızılay sertifikalı ilk yardım eğitimi aldı. Böylece geçen yıl toplamda 776 bin 312 kişi, Türk Kızılayı tarafından ilk yardım alanında bilinçlendirildi.

Türk Kızılayı, ilk yardımcı sayısını artırmak için eğitmenler de yetiştiriyor. Merkezler tarafından düzenlenen 2 günlük sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi'nde katılımcılara 13 farklı ilk yardım konusunda uygulamalı eğitim veriliyor. Eğitim sonunda katılımcıların becerileri değerlendirilerek belirli bir başarı gösterenler sertifika almaya hak kazanıyorlar.

Kızılay, dezavantajlı gruplara ve çocuklara yönelik hazırladığı içeriklerle ve uzman kişilerden oluşan çalışma gruplarıyla eğitim çalışmalarını gerçekleştiriyor. Görme veya işitme kaybı olan bireylerin de dahil olduğu bu eğitimler, toplumun her kesimine ulaşarak ilk yardım bilincini artırmayı hedefliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.