Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi Önemli Adımlarla İlerliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi Önemli Adımlarla İlerliyor
Canlı yayında soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kalkınma Yolu Projesi'nin detaylarını açıkladı. Bakan Uraloğlu "Son 1 yılda deprem sıkıntısını da atlattıktan sonra daha çok gündemimize oturan bir proje oldu" diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Habertürk'te katıldığı programda gündeme dair önemli konuları değerlendirdi ve Kalkınma Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu'nun dikkat çeken açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Güvenlik ve Gelişme El Ele

Bakan Uraloğlu, güvenlik ve emniyetin sürdürülebilir olması için kalkınmaya, gelişmeye ve istihdama yönelik projelerin gerekliliğine vurgu yaptı. Bu bağlamda Irak'taki Kalkınma Yolu Projesi'nin önemine değinen Uraloğlu, son bir yılda deprem sıkıntısını atlattıktan sonra bu projenin daha fazla gündeme geldiğini ifade etti.

Bölgesel İş Birliği ve Diplomasi

Bakan Uraloğlu'nun aktardığına göre, proje kapsamında yapılan çalışmaların yanı sıra BAE, Katar ve Irak ile yürütülen görüşmeler önemli bir aşamaya gelmiş durumda. Bu ülkelerle yapılan ikili ve dörtlü anlaşmaların imzalandığını belirten Uraloğlu, demir yolu ve otoyol gibi alt yapı projelerinin eş güdümlü olarak ilerlediğini dile getirdi.

Stratejik Konum ve Ticaret Potansiyeli

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin stratejik konumunu vurgulayarak Ortadoğu, Asya ve Afrika'da dünya ticaretinin önemli bir bölümünün gerçekleştiği bir noktada bulunduğunu söyledi. Özellikle Basra Körfezi'nin önemine dikkat çeken Uraloğlu, Fav Limanı gibi devasa projelerin bu bölgedeki ticaret potansiyelini artırdığını belirtti.

Kazan-Kazan İlkesi ve Bölgesel İş Birliği

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin daima kazan-kazan ilkesi üzerine politika izlediğini vurguladı. Bu doğrultuda, bölgesel iş birliği ve altyapı projelerinin tüm paydaşlar için fayda sağlayacağını ifade etti. Yeni kapasitelerin ve yolların gerekliliğine işaret eden Uraloğlu, bu projelerin daha cazip hale gelerek bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamaları, Kalkınma Yolu Projesi'nin bölgesel iş birliği ve ekonomik kalkınma adına önemli bir adım olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.