Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar İçin Telefon Kaydı e-Devlet Üzerinden Aktif

Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar İçin Telefon Kaydı e-Devlet Üzerinden Aktif
 hozathaber.com İnternet Editörü
Yurt dışında yaşayan vatandaşların beraberinde getirdikleri telefonları 180 gün boyunca kayıtsız kullanmalarını sağlayan sistem, e-Devlet üzerinde aktif edildi.

Hükümet, geçtiğimiz yıl aldığı bir kararla yurt dışında ikamet eden vatandaşların, yanlarında getirdikleri akıllı telefonları 180 gün boyunca herhangi bir işlem yapmadan kullanmalarına olanak tanımıştı. Bu sürenin uzatılmasını sağlayan hizmet, artık e-Devlet üzerinden aktif hale getirildi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar, Türkiye'ye getirdikleri telefonları 120 gün boyunca kullanabiliyorlardı. Ancak hükümet, bu sürenin yetersiz olduğunu düşünerek süreyi 180 güne çıkarmıştı. Artık bu sürenin uzatılması işlemi, e-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor.

1a6651455df73d6b39f4f437ef86f59b2d4abe3f.jpeg

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan açıklamada, yurt dışında ikamet eden ve yanlarında mobil cihaz getiren vatandaşların, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük periyotlar halinde 2 kez olmak üzere toplamda 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilecekleri belirtildi.

Eğer siz de yurt dışında yaşıyorsanız ve Türkiye'ye getirdiğiniz telefonu 180 gün boyunca kullanmak istiyorsanız, bu bağlantı üzerinden kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. Ancak bu işlemin otuzar günlük periyotlar halinde yapılması gerektiğini unutmamanız önemlidir.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.