CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kamer Genç, Cumhuriyetin Sembol İsimlerinden Biriydi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kamer Genç, Cumhuriyetin Sembol İsimlerinden Biriydi
Tunceli'nin Cesur Oğlu Kamer Genç, Ölümünün 8. Yılında Anıldı: Cumhuriyetin Hikayesi Mezarı Başında Yankılandı.

Tunceli eski milletvekili Kamer Genç, vefatının 8. yılında anma töreniyle anıldı. Genç'in mezarı başında düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekilleri, Genç'in ailesi, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Tören kapsamında saygı duruşu ve duaların ardından, Kamer Genç'in mezarına karanfiller bırakıldı.

Özgür Özel, yıllardır her 22 Ocak'ta düzenlenen anma etkinliklerine katıldığını belirterek, "Bugün 8. kez aynı tarihte, aynı günde buradayız ve hangi makamda, hangi mevkide, hangi görevde olursak olalım yine kendisinin ölüm yıl dönümünde burada olacağız" dedi. Özel, geçmiş yıllarda CHP Milletvekili ve Grup Başkanvekili olarak, bugün ise CHP Genel Başkanı olarak anmaya katıldığını ifade etti.

ozgur-ozel1.jpg

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Kamer Genç'in hayatının cumhuriyetin bir yansıması olduğunu vurgulayan Özgür Özel, "Kamer Genç’in hikayesi cumhuriyetin hikayesi. Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde Ramazan köyünde keçi güden bir çocuğun cumhuriyetin imkanlarıyla gelip hakim olduğu, savcı olduğu, hukuk fakültesini bitirdiği, anayasa yapılırken orada bulunduğu, cumhuriyetin verdiği görevle o darbe anayasasına hayır oyu veren tek kişi olduğu" şeklinde konuştu.

ozgur-ozel-2.jpg

Özgür Özel, Kamer Genç'in cesur duruşunu örnek alarak, CHP milletvekillerine seslenerek, "Kişisel olarak geri adım atabiliriz, kişisel olarak korkarız, kişisel olarak susarız, kişisel olarak eğiliriz ama CHP milletvekilleri söylediği sözden bir kelime eksik konuşamazlar, bir adım geri atamazlar, bir santim eğilmezler" dedi. Genç'in ülkesini ve milletini sevgiyle kucaklayan bir kişilik olduğunu ifade eden eşi Sevim Genç ise, "Doğasında olan alçakgönüllülüğü ömür boyu devam etti. Türkiye’nin her tarafından insanlara yardım etti. Hiç ayrım yapmadı. Tüm ülke insanını sevgiyle, saygıyla kucakladı" şeklinde konuştu.

ozgur-ozel-3.jpg

Anma töreninde konuşan Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Kamer Genç'in sözlerinin hala hafızalarda yer ettiğini belirterek, rahmet ve minnetle anıldığını ifade etti.

Özgür Özel'in Nazımiye ziyaretinin ardından, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, kısa bir süre sonra Tunceli'den ayrıldığı öğrenildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 714 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.