DEDEF Öncülüğünde Düzenlenen 3. Dersim Tanıtım Günleri Yenikapı'da Başladı

DEDEF Öncülüğünde Düzenlenen 3. Dersim Tanıtım Günleri Yenikapı'da Başladı
 hozathaber.com Muhabiri
Dersim Tanıtım Günleri, İstanbul Yenikapı'da Coşkuyla Başladı: Kültür, Mücadele ve Dayanışma

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Dersim Tanıtım Günleri', İstanbul Yenikapı etkinlik alanında coşkulu bir atmosferle başladı. Dersim Dernekleri Federasyonu'nun (DEDEF) organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlik, 11-14 Ocak tarihleri arasında bir dizi kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Program kapsamında tiyatro gösterileri, folklor oyunları, söyleşiler, yöresel yemek sunumları ve konserler izleyicilerle buluşacak.

dedefin-duzenledigi-3-dersim-tanitim-gunleri-ayten-kordu-ve-dem-parti-il-yonetimiyle-renklendiii.jpg

  1. Dersim Tanıtım Günleri'nin açılış gününde konuşan DEDEF Genel Başkanı Ali Rıza Bilir, Dersim'in ülkemizin en çok göç veren şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Bilir, özellikle Dersim Katliamı'nda binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve bu acı olayın izlerinin hala silinmediğini belirtti. Dersim isminin iade edilmesi ve 1938 Katliamı'nda kaybedilen insanların mezar yerlerinin açıklanması için verdikleri mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu ise topraklarına sahip çıkma vurgusu yaparak, "Topraklarımızı dilimize, kültürümüze ve kimliğimize sahip çıkarak koruyacağız. Devletin topraklara dönük talan politikalarına karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Herkesin kendi topraklarında yaşamayı esas alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

dedefin-duzenledigi-3-dersim-tanitim-gunleri-ayten-kordu-ve-dem-parti-il-yonetimiyle-renklendii.jpg

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim coğrafyasının çeşitli saldırılara maruz kaldığını belirterek, "Madencilik projeleriyle Dersim'in bütünü yok edilmek isteniyor. Bu durum sadece madencilik meselesi değil, aynı zamanda o topraklarda yaşayanları göçe zorlama meselesi" dedi.

Etkinlik, müzik dinletisinin ardından sona erdi. 3. Dersim Tanıtım Günleri, kültürleriyle, tarihleriyle ve mücadeleleriyle ön plana çıkan Dersim'in tanıtılması ve bilinirliğinin arttırılması adına önemli bir platform oluşturuyor.

dedefin-duzenledigi-3-dersim-tanitim-gunleri-ayten-kordu-ve-dem-parti-il-yonetimiyle-renklendi.jpg

Bu haber toplam 147 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.