Tunceli Valiliği Harekete Geçti: 80 Kişilik Afet Kurtarma Timi Oluşturuldu

Tunceli Valiliği Harekete Geçti: 80 Kişilik Afet Kurtarma Timi Oluşturuldu
Tunceli, Afetlere Karşı Güçlü Müdahale Timleriyle Hazırlıklı

Tunceli'de afetlere karşı hazırlıklar kapsamında, jandarma özel harekat ve jandarma komando birliklerinden toplamda 60, polis özel harekat ve polis çevik kuvvetlerden ise 20 olmak üzere toplam 80 afet arama kurtarma timi oluşturuldu. Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bu önlem alınırken sadece Tunceli için değil, Türkiye'nin herhangi bir yerinde ortaya çıkabilecek herhangi bir kötü senaryoya karşı hareket edilebilecek güçlü bir afet müdahale kapasitesi oluşturulduğu vurgulandı.

tuncelide-afetlere-karsi-80-kisilik-ozel-tim-aktif-hale-getirildii.jpg

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Açıklamada, jandarma özel harekat ve jandarma komando birliklerinden her birinin 20 kişiden oluşan toplam 60, polis özel harekat ve polis çevik kuvvetlerden her birinin de 20 kişiden oluşan 20 afet arama kurtarma timinin faaliyete geçirildiği belirtildi. Bu özel timlerin, olası afet durumlarında hızlı ve etkili müdahale için düzenli olarak eğitim aldığı ifade edildi.

tuncelide-afetlere-karsi-80-kisilik-ozel-tim-aktif-hale-getirildiii.jpg

Yapılan açıklamada, olası afet senaryolarına karşı bu timlerin hazır bekletildiği ve her an müdahaleye hazır durumda bulunduğu kaydedildi. Bu adımın, ülke genelinde afetlere karşı daha etkin ve hızlı bir müdahale kapasitesi oluşturmak amacıyla atıldığı belirtildi.

tuncelide-afetlere-karsi-80-kisilik-ozel-tim-aktif-hale-getirildiiii.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 37 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.