Tunceli'de Çocuk İşçiliği ve Dilencilik Yapılmadığı Teyit Edildi

Tunceli'de Çocuk İşçiliği ve Dilencilik Yapılmadığı Teyit Edildi
Tunceli’de dilendirilen ve çalıştırılan çocuk bulunmuyor.

Tunceli'de yapılan saha taramaları sonucunda, dilendirilen ya da çalıştırılan çocuk bulunmadığı belirtildi. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen saha çalışmaları ve kamu kurumlarından alınan verilere göre, il genelinde çocuk işçiliği veya dilencilik faaliyetlerine rastlanmadığı bildirildi.

Çocuklar Güvende Birimi Denetimlerini Sürdürüyor

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 'Çocuklar Güvende' birimi, il genelinde çocuk işçiliği potansiyeli taşıyan sektörleri düzenli olarak denetlerken, emniyet müdürlüğü, İş-Kur ve Göç İdaresi ile de koordinasyon içinde çalışıyor.

saha-calismalari.jpg

Önlem Alınmış Durumda

Konuyla ilgili bilgi veren Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, "Müdürlüğümüz bünyesinde Çocuklar Güvende Birimleri var. Bu birimler sahada aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde 16 yaş altı çocukların çalıştırılmasına kesinlikle izin vermiyoruz. Tunceli'de ne çocuklar dileniyor ne de dilendiriliyor, ayrıca işçi olarak çalıştırılmıyorlar. Bu konuda gelen her türlü ihbarı hızlı bir şekilde değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

saha-calismalarii.jpg

Saha Çalışmalarıyla Potansiyel Tehditler Belirleniyor

Saha ekiplerinin çocuk işçiliği potansiyeli taşıyan yerlere yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Özdemir, "Esnaflarımızı ziyaret ediyor, organize sanayi bölgelerini, oto sanayileri ve tekstil fabrikalarını denetliyoruz. Bu verileri saha çalışmalarımızda tespit ediyoruz. Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu'nun liderliğinde, Tunceli'de çocuk işçiliği ve dilencilik faaliyetlerine izin vermeyeceğiz. Amacımız, çocukları tüm olası risklerden korumak" ifadelerini kullandı.

Tunceli'de çocuk işçiliği ve dilencilikle mücadelede kararlı bir tutum sergilenirken, saha çalışmalarıyla potansiyel tehditlerin önlenmesine yönelik adımlar atılmaya devam ediliyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.