Tunceli'de Depreme Hazırlık Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Tunceli'de Depreme Hazırlık Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, depreme hazırlık faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, deprem öncesi yapılacak her türlü hazırlığın kıymetine dikkat çekti. İnsan hayatının her şeyin üstünde olduğunu belirten Tekbıyıkoğlu, deprem riskine karşı %60 vaktin bu önlem çalışmalarına ayrıldığını ifade etti.

Deprem Öncesi Yapılacak Her Şey Kıymetli

Vali Tekbıyıkoğlu, Türkiye'nin son zamanlarda yaşadığı felaketlerin içinde bulunarak depremin yıkıcı etkisini gözlemlediğini dile getirdi. Bilim adamlarının da uyarılarını dikkate alarak hareket ettiklerini belirten Tekbıyıkoğlu, deprem gelmeden önce alınacak önlemlerin kıymetine vurgu yaptı.

tuncelide-depreme-hazirlik-calismalari-hiz-kesmeden-devam-ediyor.jpg

Kamu Binaları ve Altyapıda İyileştirme Çalışmaları

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Vali Tekbıyıkoğlu, depreme hazırlık kapsamında sadece vatandaşlara ait binaların değil, tüm kamu binalarının da elden geçirildiğini ve performans analizlerinin yapıldığını açıkladı. Ayrıca, altyapı iyileştirme çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

tuncelide-depreme-hazirlik-calismalari-hiz-kesmeden-devam-ediyorr.jpg

Riskli Alanların Tespiti ve Dönüşüm Planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iş birliği içinde riskli alanların tespit edildiğini belirten Vali Tekbıyıkoğlu, bu bölgeler için dönüşüm planlarının hazırlandığını ifade etti. Mikro bölgeleme ve jeolojik etüt çalışmalarının da devam ettiğini aktardı.

tuncelide-depreme-hazirlik-calismalari-hiz-kesmeden-devam-ediyorrr.jpg

Ulaşımın Önemi ve Altyapı İyileştirme Projeleri

Bölgenin topografik yapısı göz önünde bulundurularak, ulaşımın öneminin altını çizen Vali Tekbıyıkoğlu, karayolları üzerinde iyileştirme çalışmalarının yapıldığını ve kritik noktalarda altyapı projelerinin hayata geçirileceğini belirtti.

tuncelide-depreme-hazirlik-calismalari-hiz-kesmeden-devam-ediyorrrr.jpg

Hazır Konteynerler ve İhtiyaçların Karşılanması

Vali Tekbıyıkoğlu, deprem sonrası ihtiyaçların karşılanması için bin 122 konteynerin hazır bulundurulduğunu ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'nun açıklamalarına göre, deprem riskine karşı alınan önlemler ve yapılan hazırlıkların önemi bir kez daha vurgulanmış oldu. Tunceli'deki deprem hazırlık çalışmaları, ilgili kurumlarla iş birliği içinde kararlılıkla sürdürülmeye devam ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.