Tunceli’de Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İçin Çalışma Grubu Oluşturuldu

Tunceli’de Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İçin Çalışma Grubu Oluşturuldu
Tunceli'de, kadınların kooperatifler aracılığıyla güçlenmelerini sağlamak amacıyla işbirliği protokolü kapsamında bir çalışma grubu oluşturuldu.

Çalışma Grubu Toplantısı Yapıldı

Tunceli'de, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi adına yapılan işbirliği protokolü kapsamında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir'in başkanlığında Ticaret İl Müdürü Kayahan Topal, Tarım ve Orman Müdür Vekili Vedat Gültekin, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Vural Polat, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Emrah Karakurt ve ilde faaliyet gösteren kadın kooperatifleri temsilcileri bir araya geldi.

Protokol Uzatıldı

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Toplantıda bilgi veren Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında imzalanan kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi işbirliği protokolünün 2018 yılında başladığını ve 6 Eylül 2023 tarihinde 5 yıl süreyle uzatıldığını belirtti.

tuncelide-kadin-kooperatiflerinin-guclendirilmesi-icin-calisma-grubu-olusturulduu.jpg

Kadınların Desteklenmesi Hedefleniyor

Özdemir, yapılan protokol kapsamında ilde kooperatif ortağı olan veya olabilecek kadınlara yönelik eğitim, danışmanlık, teknik destek, uygulamalı çalışmalar, toplantılar, çalıştaylar, kooperatif buluşmaları ve ziyaretleri gibi faaliyetlerin düzenleneceğini ifade etti. Ayrıca, kadın kooperatiflerinin üretim, satış ve pazarlama konularında desteklenmesi için protokol tarafları dışındaki kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılacağını vurguladı.

Kadınların Ekonomik ve Sosyal Katılımı Destekleniyor

Tunceli'de yapılan bu çalışmalarla, kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılımını sağlamak ve kooperatifler aracılığıyla güçlenmelerini desteklemek amaçlanıyor. Yapılan işbirliği ve düzenlenecek faaliyetlerle, kadın girişimciliğinin ve kooperatifçiliğinin önü açılarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.