ÖSYM Başkanı Ersoy, KPSS başvuru sayılarını açıkladı

ÖSYM Başkanı Ersoy, KPSS başvuru sayılarını açıkladı
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2023-Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavı'nın başvuru sayılarını açıkladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, KPSS maratonu 23 Temmuz'da başlayacak. Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları bu tarihte gerçekleşecek. Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10.15'te, Eğitim Bilimleri oturumu ise saat 14.45'te başlayacak. 81 il ve Lefkoşa'da 105 sınav merkezinde düzenlenecek KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna 924 bin 168 aday başvuruda bulundu. Ayrıca, aynı gün düzenlenecek Eğitim Bilimleri oturumuna ise 572 bin 20 aday katılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, deprem bölgesindeki illerden gelen başvuruların yoğun olduğunu ve bu sınavların da sağlıklı şekilde yapılması için tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Toplamda 400 binden fazla deprem bölgesinden başvuru yapıldı.

Adayların 18 ile 68 yaşları arasında olduğu bilgisini paylaşan Ersoy, başvuruların 22-30 yaş arasında yoğunlaştığını ve bu yaş grubunda 600 binden fazla başvuru olduğunu söyledi. Ayrıca, sınavlara yaklaşık 2 bin engelli adayın başvurduğunu ve adayların sınavda karşılaşabileceği tüm engellerin ortadan kaldırıldığını da vurguladı. Sınavlarda emniyet görevlisi dahil 178 bin 352 görevlinin yer alacağı ve tüm sınav görevlilerinin görevleriyle ilgili eğitimleri alarak sahada olacakları da açıklandı.

Bu haber toplam 170 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.