Rektör Akın Levent, Deprem Teknolojileri Enstitüsü'nü Basına Tanıttı

Rektör Akın Levent, Deprem Teknolojileri Enstitüsü'nü Basına Tanıttı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Deprem Teknolojileri Enstitüsü hakkında bilgilendirme toplantısında yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluştu.

Üniversitenin Senato Toplantı Salonu'nda düzenlenen kahvaltı programına Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Deprem Teknolojileri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Şevket Özen, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Selma Taşkesen ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü personeli de katıldı.

Toplantıda öncelikle Deprem Teknolojileri Enstitüsü hakkında bilgi veren Rektör Levent, Enstitü'nün kuruluşundan sonra üniversitenin odak noktasını deprem teknolojileri alanına kaydırdığını vurguladı. Ayrıca, Enstitü'nün deprem öncesi ve sonrası planlamalar, acil-afet yönetimi ve yapı stoğu konularında detaylı çalışmalar yapacağını belirtti.

Rektör Levent ayrıca, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin Japonya Kyoto Üniversitesi ile birlikte Erzincan ve 6 Şubat Depremi'nde etkilenen Hatay başta olmak üzere depremle ilgili çalışmalar yürüteceğini vurguladı. Toplantının devamında Deprem Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şevket Özden, basın mensuplarına Enstitü hakkında detaylı bilgi sunumu yaptı.

Özden, Enstitü'nün ciddi çalışmalar yaptığını ve depremle mücadelede farklı alanlardan uzmanlarla işbirliği yapmayı hedeflediğini ifade etti. Depremin etkilerini azaltmak ve sürdürülebilirlik sağlamak için çoklu disiplinlerin bir araya gelmesinin önemine vurgu yaptı. Özden, "Enstitümüzde, özellikle Erzincan'a özgü olmak üzere Türkiye genelinde sürdürülebilirliği sağlama amacındayız" dedi.

Aynı zamanda yeni teknolojiler geliştirmeyi amaçlayan Özden, bilgi ve çabanın birleşerek can kaybını azaltmak ve Erzincan'ın sosyoekonomik yapısını korumak için kullanılacağını belirtti. Program sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Şevket Özden, katılımcılara teşekkür etti.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.