Yurt dışı yükseköğretim kurumlarına YKS şartı!

Yurt dışı yükseköğretim kurumlarına YKS şartı!
"Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

YÖK, Yurt Dışındaki Yükseköğretim Kurumlarına YKS Puanı Şartı Getirdi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliği ile birlikte, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarına kayıtta Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanı şartı getirildi.

Bu yeni düzenleme kapsamında, yurt dışındaki yükseköğretim programlarına kayıt yaptırmak isteyen adayların, Türkiye'de orta öğrenimlerini tamamladıktan sonra YKS sınavında belirli bir başarı sıralaması elde etmeleri gerekmektedir. Yurt dışındaki programa kayıt olacak adayların, ilgili program için aranan başarı sıralamasına girebilmeleri için ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavında ilgili dilimde yer almaları gerekmektedir.

Bu değişikliğe göre, YKS'ye girmeyen veya ilgili başarı dilimine giremeyen adayların denklik başvuruları kabul edilmeyecektir.

Ayrıca, tıp doktorluğu, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarına kayıt yaptırmak isteyen adaylar için özel hükümler belirlenmiştir. Bu hükümlere göre, YÖK tarafından kabul edilen dünya üniversite sıralamalarında en az üçünde ilk 400 içerisinde yer alan yükseköğretim kurumlarından alınan diplomalara, Seviye Yeterlik ve Belirleme Sistemi uygulanmaksızın denklik işlemi yapılacaktır.

Bu değişiklikler, yurt dışındaki yükseköğretim programlarına kayıt olmayı düşünen adaylar için önemli kriterler getirmektedir ve denklik sürecinde yeni koşulların uygulanacağını belirtmektedir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.