İstanbul'da Balıkçılık Sezonu Sonlandı: Denetimler ve Geri Dönüşüm Çalışmaları

İstanbul'da Balıkçılık Sezonu Sonlandı: Denetimler ve Geri Dönüşüm Çalışmaları
İstanbul Tarım Orman İl Müdürlüğü, bugün sona eren 2023-2024 balık sezonu hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.

İstanbul Tarım Orman İl Müdürlüğü, 2023-2024 balık sezonunun sona erdiğini duyurdu. Sezon boyunca yapılan denetimler ve geri dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Yasağın Kapsamı ve Denetimler

Sezon boyunca denizlerdeki av yasağının endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsadığı belirtildi. Ancak kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf olduğu vurgulandı. İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda, yaklaşık 60 ton su ürününe el konulduğu ve sorumlular hakkında toplamda 12 milyon 752 bin 122 lira idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Hayalet Ağların Temizlenmesi ve Geri Dönüşüm

Açıklamada, denizlerden uzaklaştırılan hayalet ağların sucul canlılar üzerindeki tehdidin önlenmesi amacıyla geri dönüştürüldüğü belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Ataşehir Halk Eğitim Müdürlüğü ve Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü tarafından bu ağların giysi, çanta, kalemlik gibi hediyelik eşyalara dönüştürüldüğü ifade edildi.

Yapay Resif Projeleri ve Denetim Faaliyetleri

Ayrıca, su ürünlerinin korunması için yapay resif projelerinin hayata geçirildiği ve denizlerdeki hayalet ağların temizlenmesi için 5 milyon 95 bin 200 metrekare alanın tarandığı bildirildi. Çift kabuklu ve yumuşakça türü su ürünlerinin avcılığının uygun koşullarda yapılması için sürekli olarak su ve su ürünleri numunelerinin alındığı izleme faaliyetlerinin devam ettiği aktarıldı.

Destekleme Ödemeleri ve Kadın Balıkçılar

Son olarak, İstanbul'daki balıkçıların desteklenmesi amacıyla yapılan ödemeler ve kadın balıkçılara verilen destekler hakkında bilgi verildi. Balıkçı teknelerine ÖTV'siz mazot desteği sağlandığı ve küçük ölçekli balıkçılara yapılan destekleme ödemelerinin kadın balıkçıları da kapsadığı belirtildi. Bu desteklerin sektöre katılımı teşvik ettiği vurgulandı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.