Tam Güneş Tutulması ABD Ekonomisine 1,6 Milyar Dolarlık Katkı Sağlayacak

Tam Güneş Tutulması ABD Ekonomisine 1,6 Milyar Dolarlık Katkı Sağlayacak
 hozathaber.com İnternet Editörü
Tam güneş tutulmasını gözlemlemek isteyen insanlar, sırf ABD ekonomisine 1,6 milyar dolarlık katkı sağlayacak.

ABD'de gerçekleşen tam güneş tutulması, milyonlarca insanın şahitlik etmek için Teksas ve New York gibi şehirlere akın etmesiyle ekonomik bir hareketlenmeye sebep oluyor. Bu olayın sadece ABD ekonomisine olan katkısının 1,6 milyar dolar olması bekleniyor.

d79a80cc19d47bd5c9ecfe2008419aa11556af34.jpeg

Güneş tutulmaları, dünya ile Güneş'in arasına Ay'ın girmesiyle gerçekleşen doğa olaylarıdır. Tam güneş tutulması, oldukça nadir gözlemlenen bir fenomen olup NASA tarafından "nadir ve gözalıcı" olarak nitelendiriliyor. Bu yılki tutulmanın üç-dört dakika kadar süreceği ve 2017'deki tutulmadan daha uzun sürecek olduğu belirtiliyor. Kuzey Amerika'dan görülecek bir sonraki tam güneş tutulmasının ise 2044 ya da 2045'te gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Milyonlarca Seyahat ve Ekonomik Hareketlilik

Tam güneş tutulmasını görmek isteyen 3,7 milyon kişi, bu olayı izlemek için seyahat ediyor. Bölge otelleri ve AirBnB tesislerinde yer kalmadığı gibi, otel odalarının fiyatları da talebe göre dinamik olarak değişiyor. Güneş tutulması için odaların fiyatları normalde 80 dolar olan seviyelerden 949 dolara kadar yükseliyor.

Güneş tutulmasını izlemek için üretilen güneş gözlüklerinin satışları da patlama yaşıyor. Güneş gözlüğü üreticileri, bu dönemde tanesi 1,5 ile 2 dolar arasında değişen fiyatlarla 70 milyon gözlük sattıklarını belirtiyorlar. Bu durum, güneş tutulmasının ekonomik anlamda da büyük bir etki yarattığını gösteriyor.

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.