Türkiye Seçimlere Hazırlanıyor: 61 Milyon Seçmen Sandık Başına Gidiyor

Türkiye Seçimlere Hazırlanıyor: 61 Milyon Seçmen Sandık Başına Gidiyor
Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandığa gidecek.

Türkiye'de yerel yöneticilerin belirleneceği seçim heyecanı dorukta. Yaklaşık 61 milyon seçmen, 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. Bu seçimlerde 34 siyasi partinin yarışacağı belirtilirken, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.

Çeşitli Görevler İçin Binlerce Aday Yarışıyor

Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği bildirildi. Ayrıca, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği seçimlerinin de yapılacağı ifade edildi. Siyasi partiler, aday listelerini 20 Şubat'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. Bu süreçte bağımsız adaylar da başvurularını gerçekleştirdi.

En Genç ve En Yaşlı Adaylar Belirlendi

Binlerce adayın yarıştığı seçimde, en genç ve en yaşlı adaylar da dikkat çekiyor. Büyükşehir belediye başkanlığı adayları arasında en genç aday 21 yaşında iken, en yaşlı aday 85 yaşında. Türkiye Komünist Partisi'nden Aydın'da yarışacak olan 21 yaşındaki Rojda Dolgun en genç aday olarak ön plana çıkarken, bağımsız aday Selahattin Cizrelioğlu ise 85 yaşında en yaşlı aday unvanını elde etti.

DEM Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan 81 yaşındaki Ahmet Türk, partili en yaşlı aday olarak kayıtlara geçti.

İlçe ve İl Genel Meclisi Adaylarında Farklı Profil

İlçe belediye başkanlığı adayları arasında en genç aday 18 yaşında iken, en yaşlı aday 86 yaşında. Bağımsız Türkiye Partisi'nden Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yarışan 18 yaşındaki Baran Birkaç en genç aday olurken, Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde yarışacak olan 86 yaşındaki Ekrem Çelik en yaşlı aday olarak dikkat çekiyor.

İl genel meclis üyeliği adayları arasında ise en genç aday 18 yaşında iken, en yaşlı aday 87 yaşında. İYİ Parti listelerinden Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde aday gösterilen 18 yaşındaki Bora Çelik en genç aday iken, Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinden Demokratik Sol Parti'li 87 yaşındaki İsmail Şahin en yaşlı aday olarak görülüyor.

İlçe Belediye Meclis Üyelerinde Yaş Farkı

İlçe belediye meclis üyeleri arasında da yaş farkı dikkat çekiyor. Yeniden Refah Partili 18 yaşındaki Elif Nur Batur en genç ilçe belediye meclis üyesi adayı olurken, AK Parti'nin Çorum'un Kargı ilçesi belediye meclis üyesi adayı 90 yaşındaki Ali Kalınca en yaşlı aday olarak kaydedildi.

Seçimlere sayılı günler kala Türkiye, seçim heyecanıyla dolup taşıyor. Her kesimden adayın yer aldığı bu süreçte, seçmenlerin tercihleri ise merakla bekleniyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.