Tunceli'de Kadınların Gücü Zirvede: 8 Mart'ta Ergan Dağı'na Tırmanış Gerçekleştirildi

Tunceli'de Kadınların Gücü Zirvede: 8 Mart'ta Ergan Dağı'na Tırmanış Gerçekleştirildi
Tunceli Spor Kulübü, Kadınlar Günü'nü Zirvede Kutladı.

Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak adına özel bir etkinliğe imza attı. Tunceli Dağcılık İl Temsilcisi Bülent Ak önderliğinde, Erzincan'da bulunan ve 3.300 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı'na kış tırmanışı gerçekleştirildi.

Zirve Heyecanı Ergan Dağı'nda

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Tunceli'den araçlarla Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi'ne giden 11 kişilik ekip, 2.400 rakıma telesiyejle çıkarak tırmanışa başladı. 3 saat 10 dakika süren bir tırmanışın ardından, katılımcılar zirveye ulaşarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü pankart açarak kutladılar.

kadinlarin-gucu-zirvede-8-martta-ergan-dagina-tirmanis.jpg

Zirve Sonrası İniş Heyecanı

Zirvede duygusal anlar yaşayan dağcılar, inişe geçerek yaklaşık 40 dakikalık bir telesiyej yolculuğu yaparak araçlarının bulunduğu noktaya ulaştılar. Tunceli Dağcılık İl Temsilcisi Bülent Ak, başarılı bir tırmanış gerçekleştiren tüm sporcuları tebrik ederek etkinliğin anlamına vurgu yaptı.

ergan-dagina-tirmanis.jpg

Kadınların Gücü ve Cesaretiyle Kutlanan Bir Gün

Bu etkinlik, kadınların gücünü ve cesaretini vurgulamak adına önemli bir adım oldu. Tunceli Spor Kulübü'nün bu anlamlı etkinliği, kadınların doğada da başarılı ve güçlü olduklarını kanıtlamış oldu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.