Muş’ta derenin taştığı köy su altında kaldı

Muş’ta derenin taştığı köy su altında kaldı
Muş’ta etkili olan yağışlar nedeniyle Yoncalıöz köyünde dere taşması sonucu bazı evler, ahırlar ve tonlarca saman sular altında kaldı.

Muş'ta son 2 gündür etkili olan sağanak yağışlar, Yoncalıöz köyünde dere taşmasıyla birlikte bazı evlerin, ahırların ve tonlarca samanın sular altında kalmasına neden oldu. Yaklaşık 32 kilometre mesafedeki Yoncalıöz köyünde dere taşması yaşandı ve bu durum köydeki bazı evleri, ahırları ve samanlıkları etkiledi. Sel sularının bastığı köyde, okuldan dönen öğrencilerin evlerine taşınması için veliler seferber oldu. Veliler, okuldan dönen öğrencileri sırtlarında taşıdı.

Evi su altında kalan Ramazan Subaşı, "Derenin taşması nedeniyle evlerimiz su altında kaldığı için içeri girip çıkamıyoruz. Samanlarımız zarar gördü. Yakacak odunlarımız da su altında kaldı" şeklinde konuştu.

Derenin taşması sonucu evlerin, ahırların ve samanların sular altında kaldığını ifade eden köy sakinlerinden Mehmet Hanifi Aydın, "Sağanak yağışın etkisiyle dağlardan gelen dere taşarak köyümüzün içinden geçti. Dünden beri devam eden yağmur, derenin taşmasına neden oldu. Derenin yakınındaki bazı evler ve ahırlar sular altında kaldı. Birçok samanlık zarar gördü. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Okuldan gelen çocukları sırtımızda evlerimize taşıdık. Vatandaşlar evlerinden çıkamıyorlar" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.