Pençe Kilit Harekatı Şehidi Er Salih Ay'ın Cenazesi Yurda Getirildi

Pençe Kilit Harekatı Şehidi Er Salih Ay'ın Cenazesi Yurda Getirildi
Erzincanlı şehit havalimanında karşılandı.

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe Kilit Harekatı'nda PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmada şehit düşen Erzincanlı Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'ın cenazesi, Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda düzenlenen törenle yurda getirildi. Türk bayrağına sarılı naaşı, uçaktan indirilerek silah arkadaşlarının omuzlarında alana taşındı.

erzincanli-sehit-havalimaninda-karsilandi.jpg

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Şehidin memleketine getirilmesiyle birlikte düzenlenen törene, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Başsavcı Ali Öztürk, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve askeri erkanın yanı sıra il protokolü ve şehidin yakınları da katıldı. Baba Atilla Ay, anne Mediha Ay ve kız kardeşleri Şükriye ile Nadime Ay, gözyaşları içinde oğullarını, kardeşlerini son yolculuğuna uğurlamanın hüznünü yaşadılar.

Dualarla Uğurlandı

Törende, Erzincan Müftüsü Muharrem Gül'ün yaptığı dua sonrasında şehidin cenazesi Terzibaba Camisi'nin morguna kaldırıldı. Şehit Er Salih Ay, ikindi namazını müteakip defnedilecek. Cenazeye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da katılacağı öğrenildi.

Bu dokunaklı törenle bir kez daha gösterildi ki, devlet ve millet, terörle mücadelede kenetlenerek şehitlerini son yolculuğuna uğurluyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.