Diyarbakır Merkezli 5 İlde Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi, 18 Gözaltı

Diyarbakır Merkezli 5 İlde Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi, 18 Gözaltı
Diyarbakır merkezli 5 ilde düzenlenen "Jetlag" operasyonunda, telefon dolandırıcılarına karşı 18 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır merkezli 5 ilde telefon dolandırıcılığına karşı düzenlenen "Jetlag" adlı operasyonla, dolandırıcılık şebekesi çökertildi. İstanbul, Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı ve Diyarbakır Asayiş Şubeye getirildi.

mutki-fotoshop-2024-03-16t194109-959.jpg

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, telefonla arayarak kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan ve vatandaşları dolandıran şebekenin peşine düştü. Dolandırıcılar, mağdurları "hakkınızda terör örgütü soruşturması var" gibi yalanlarla kandırarak paralarını aldıkları belirlendi. Operasyon sürecinde şüphelilerin çağrı merkezi kurdurdukları ve dolandırıcılık için yöntemler geliştirdikleri tespit edildi.

mutki-fotoshop-2024-03-16t194129-700.jpg

Polisin 2 aylık takibi sonucunda gerçekleştirilen operasyonda Diyarbakır'da 6, İstanbul'da 4, Mersin'de 3, Şanlıurfa'da 3 ve Ankara'da 2 olmak üzere toplamda 18 şüpheli yakalandı. Şüphelilere ait çok sayıda telefon ve hat da ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.