Bakan Fidan: İsrail'e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık

Bakan Fidan: İsrail'e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık
Bakan Hakan Fidan, siyonist rejime karşı bir dizi yeni tedbir kararı alındığını açıkladı. Bakan Fidan, ilgili kararların kurumlar tarafından paylaşılacağını ifade etti.

Fidan, Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik devam eden saldırıları ve insani yardım konusuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mübarek Ramazan ayının son günlerine gelindiğini ve Gazze'deki dramın 6 aydır sürdüğünü belirten Fidan, Siyonist rejim hakkında devam eden bir soykırım davası ve bu konuda Uluslararası Adalet Divanının aldığı ara karar olduğunu hatırlattı.

Sessiz kalan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) bile Siyonist rejimin ateşkes ilan etmesi gerektiğine hükmettiğine dikkat çeken Fidan, ancak buna rağmen Siyonist rejimin saldırılarının Ramazan ayı boyunca devam ettiğini vurguladı.

Bu insanlık dışı tutumun, Müslümanlar başta olmak üzere, tüm dünya kamuoyunun vicdanını yaraladığına işaret eden Fidan, Türkiye'nin olayların başladığı ilk günden itibaren yaşananlara tepkisiz kalmadığını vurguladı.

Fidan, "Bugün tüm dünya, İsrail makamlarının adalet önünde hesap vereceği günü iple çekiyor. Tarihte ilk kez İsrail’i herkes kınıyor, işlediği suçları herkes lanetliyor. Ayrıca Gazze’deki kardeşlerimize insani yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin deniz ve hava yoluyla Gazze'ye ulaştırmak üzere Mısır'a ilettiği yardımların 42 bin tonu geçtiğini belirten Fidan, Türkiye'nin Gazze'ye en çok yardım gönderen ilk 2 ülkeden biri olduğunu ifade etti.

Ayrıca, 9'uncu yardım gemisinin yolda olduğunu ve Ürdün üzerinden insani yardımların paraşütlerle Gazze'ye ulaştırıldığını aktaran Fidan, Türk Hava Kuvvetlerine ait kargo uçaklarıyla da bu insani yardım operasyonuna dahil olma talebi ilettiklerini ancak Siyonist rejim tarafından reddedildiğini belirtti.

Fidan, Siyonist rejimin Türkiye'nin Gazze'ye yardım talebini reddetmesine ilişkin alınacak yeni tedbirler hakkında da bilgi vererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan bu tedbirlerin gecikmeksizin hayata geçirileceğini ve ilgili kurumlarca kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Bu tedbirlerin, İsrail ateşkes ilan edene kadar ve insani yardımların Gazze'ye kesintisiz biçimde ulaşmasına izin verene kadar devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.