Fıstık İhracatında Büyük Artış: Gelir Üç Katına Çıktı

Fıstık İhracatında Büyük Artış: Gelir Üç Katına Çıktı
Türkiye'nin fıstık ihracatında büyük bir artış yaşandı. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ocak-mart döneminde fıstık ihracatından elde edilen gelir üç kat artarak rekor seviyeye ulaştı.

Türkiye'nin fıstık ihracatı, geçen yılın ocak-mart dönemine kıyasla büyük bir artış gösterdi. Geçen yıl aynı dönemde 24 milyon 250 bin dolarlık gelir elde edilirken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 73 milyon 790 bin dolara yükseldi. Bu rakam, geçen yıla göre üç kat artış anlamına geliyor.

Geçen yıl 96 ülkeye 151 milyon 568 bin dolarlık fıstık ihraç edilirken, bu yılın ilk 3 ayında ise 69 ülkeye 73 milyon 790 bin dolarlık fıstık ihracatı gerçekleştirildi. Bu da miktar bazında düşüş olsa da gelir bazında büyük bir artışı ifade ediyor.

En çok fıstık ihracatı yapılan ülkeler arasında İtalya başı çekiyor. İtalya'ya yapılan fıstık ihracatı 12 milyon 145 bin doları bulurken, onu sırasıyla 11 milyon 835 bin dolarla Almanya ve 9 milyon 116 bin dolarla Irak takip ediyor.

Türkiye'nin fıstık ihracatındaki bu artış, sektörün geleceği açısından umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Fıstık üreticileri ve ihracatçıları, bu başarının devamı için çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini belirtiyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.