JP Morgan'dan Petrol Fiyatlarında Dikkat Çeken Uyarı Yapıldı

JP Morgan'dan Petrol Fiyatlarında Dikkat Çeken Uyarı Yapıldı
ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Rusya'nın petrol üretiminde kesintiye gitmesinin ardından Brent petrolünün bu yıl 100 dolara yakın seviyelere ulaşabileceğini öngördü.

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Brent petrolü için önemli bir fiyat uyarısında bulundu. Analistler, Rusya'nın üretim kesintisi kararının diğer ülkelerin alacağı önlemlerle dengelenmediği takdirde Brent petrolünün 100 dolar seviyesine yaklaşabileceğini belirtti.

27 Mart tarihli notlarında JP Morgan analistleri, mevcut aşamada petrol fiyat tahminlerini değiştirmeseler de, Moskova'nın hamlelerinin etkisiyle Brent petrolünün mayıs ayında 90 dolar seviyelerine ulaşabileceğini ve Eylül'de ise 100 dolara yakın seviyelere tırmanabileceğini öngördü.

Petroldeki arz endişeleri, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'nin ticari ham petrol stoklarında beklenen artış ve talebin zayıf seyrettiği algısıyla birlikte ön plana çıkıyor. Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) verilerine göre, ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta bir önceki haftaya göre 9 milyon 337 bin varil artması bekleniyor. Bu durum, piyasa beklentilerine ters düşerek talep endişelerini daha da artırıyor.

Ayrıca, petrol fiyatlarında mart ayında yaşanan yüksek seyir, kar amacıyla yapılan satışların artmasına neden oldu. Yatırımcılar, fiyatların yüksek olduğu dönemlerde kazanç elde etmek için satış yapma eğiliminde bulunuyorlar. Bu durum da fiyatları aşağı yönlü baskı altında tutuyor.

Buna karşın, jeopolitik risklerin tedarik kesintilerine yol açabileceği endişesi, arz endişelerini artırarak fiyatların düşüşünü sınırlıyor. Bu tür riskler, piyasada belirsizliğe neden olarak fiyatların dalgalanmasına ve belirsizliğin artmasına yol açabilir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.