Kan gruplarının sırrı ortaya çıktı: Zeka seviyesinin kan grubuyla ilgisi var mı? İşte en zeki kan grubu…

Kan gruplarının sırrı ortaya çıktı: Zeka seviyesinin kan grubuyla ilgisi var mı? İşte en zeki kan grubu…
Zeka seviyesi, insanların doğuştan getirdiği bir özellik mi yoksa sonradan geliştirilebilen bir yetenek mi? Bu sorunun cevabını arayan uzmanlar, zeka ile kan grubu arasında bir ilişki olduğunu ortaya koydu.

Kan grubunun zeka ve sağlık üzerindeki etkisi, uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarla ortaya konuldu. Japon Profesör Tokeji Furukawa’nın yaptığı araştırmaya göre, kan grubu insanların kişiliklerini, olumlu ve olumsuz yönlerini ve zeka düzeylerini etkiliyor.

Furukawa’nın yaptığı araştırmaya göre, hangi kan grubu en zeki? İşte kan gruplarına göre zeka seviyeleri ve hastalık riskleri…

KAN GRUBU ZEKAYI NASIL ETKİLİYOR?

1566355.jpg

Furukawa’nın 1930’lu yıllarda başlattığı ve Japonya’da yaygın olarak kabul gören kan istasyonu tipi teorisi, kan grubunun insanların karakteristik özelliklerini belirlediğini savunuyor. Buna göre, kan grupları A, B, AB ve 0 olarak dört kategoriye ayrılıyor ve her biri farklı zeka seviyelerine sahip oluyor. Kan gruplarına göre zeka seviyeleri şöyle sıralanıyor:

A kan grubu: A kan grubuna sahip olanlar yaratıcı, zeki ve işbirlikçi oluyorlar. Ancak aynı zamanda inatçı ve sinirli de olabiliyorlar.

B kan grubu: B kan grubuna sahip olanlar güçlü, tutkulu, empatik ve kararlı oluyorlar. Fakat bencil ve öngörülemez de davranabiliyorlar.

AB kan grubu: AB kan grubuna sahip olanlar rasyonel ve uyumlu oluyorlar. Ama kararsız ve eleştirel de olabiliyorlar. AB kan grubu, hem A hem de B kan grubunun özelliklerini taşıyor.

0 kan grubu: 0 kan grubuna sahip olanlar kararlı, dayanıklı ve sevgi dolu oluyorlar. Ancak ülser, sivrisinek ve aşil tendonu yaralanmaları gibi bazı sağlık sorunlarına daha yatkın olabiliyorlar.

KAN GRUBU HASTALIK RİSKİNİ NASIL BELİRLİYOR?

Kan grubunun zeka seviyesi üzerinde etkisi olduğu gibi, sağlık durumu üzerinde de etkisi olduğu belirtiliyor. Kan gruplarına göre hastalık riskleri şöyle belirleniyor:

A kan grubuna sahip olanlar mide kanseri ve kalp hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğu görülüyor. B kan grubuna sahip olanlar kalp hastalığı, yumurtalık kanseri riskini yüksek oranda taşıyor.

AB kan grubuna sahip olanlar kalp hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğu belirtilirken hamile kadınlarda preeklampsiye yakalanma riskinin yüksek olduğu da görülüyor. 0 kan grubuna sahip olanlar ülser, sivrisinek ve aşil tendonu yaralanmaları gibi bazı sağlık sorunlarına daha yatkın oluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.