Nadir Görülen Hastalık Akalazya, Hasan Karakök'ün Hayatını Değiştirdi

Nadir Görülen Hastalık Akalazya, Hasan Karakök'ün Hayatını Değiştirdi
Kahramanmaraş'ta nadir görülen "akalazya" hastalığından muzdarip olan 53 yaşındaki hasta, 2 yıldır yeme ve içme zorluklarıyla mücadele ediyordu. Ancak Peroral Endoskopik Myotomi (POEM) yöntemi sayesinde sağlığına kavuştu.

İstanbul'da yaşayan Hasan Karakök, mide bulantısı, kusma ve şiddetli sırt ağrısı şikayetleriyle mücadele ettiği yaklaşık 2 yıllık bir dönemden sonra çareyi Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde aradı. Yapılan tahliller sonucunda teşhis konulan nadir görülen akalazya hastalığı, Karakök'ün hayatını alt üst etmişti.

Uzun Bir Arayışın Sonunda Doğru Teşhis

Farklı hastanelerde yapılan ziyaretler ve çeşitli tedavi denemeleri sonuç vermediğinde, Hasan Karakök, internet araştırması yaparak umut ışığı aradı. Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne başvurduğunda, yapılan detaylı tetkikler sonucunda teşhis konuldu: Akalazya. Bu nadir hastalık, yemek borusunun alt ucundaki kasın gevşemesine bağlı olarak yutma güçlüğüne neden oluyordu.

Zorlu Tedavi Sürecinin Ardından Sağlığına Kavuştu

Karakök, akalazya hastalığıyla mücadele ederken yiyecek ve içecek tüketiminde büyük zorluklar yaşadı. Ancak başarılı bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu. Hastalık nedeniyle yaşadığı zorlukları geride bırakan Karakök, 2 yıl sonra yiyecek ve içecekleri rahatlıkla tüketmeye başladı.

Nadir Hastalık, Karakök'ün Hayatını Değiştirdi

Dünya genelinde oldukça nadir görülen akalazya hastalığı, Hasan Karakök'ün hayatını derinden etkiledi. Uzun süren belirsizlik ve çeşitli tedavi denemelerinin ardından doğru teşhis ve başarılı bir tedavi süreciyle sağlığına kavuşan Karakök, artık günlük yaşamını eskisi gibi sürdürebiliyor. Bu hikaye, doğru teşhisin ve etkili tedavinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguluyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.