Yapay Zekâyla İlgili Endişeler: İş Gücünde Azalma Beklentisi Artıyor

Yapay Zekâyla İlgili Endişeler: İş Gücünde Azalma Beklentisi Artıyor
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Şirket yöneticileri arasında yapılan bir araştırma, yöneticilerin %41'inin yapay zekâ nedeniyle iş gücünde azalma olacağına inandığını ortaya koydu.

Bir araştırma, şirket yöneticilerinin %41'inin yapay zekâ nedeniyle iş gücünde azalma olacağına inandığını ortaya koydu. Yapay zekâ teknolojilerindeki ilerlemelerle birlikte, hemen her iş yapay zekâya teslim edilmeye veya otomasyon hâline gelmeye başladı. Yapılan çalışmada, yöneticilerin %41'inin önümüzdeki beş yıl içinde iş gücünde azalma beklediği ortaya çıktı.

Dünya çapında faaliyet gösteren 2000 büyük şirketin üst düzey yöneticileriyle gerçekleştirilen araştırmada, şirketlerin yapay zekâyı kullanma konusunda büyük bir istek duyduğu belirlendi. Adecco Group tarafından gerçekleştirilen bu çalışmada, yapay zekânın "yetenek kıtlığını şiddetlendirebileceği" vurgulandı. Üstelik, yöneticilerin sadece yarısının çalışanlarını başka birimlere kaydıracağı ifade edildi. Bu durumda, işlerini yapay zekâya kaptıran çalışanlar doğrudan işsizlikle karşı karşıya kalabilirler.

bc314c503cbc90940f6e7f6bc14296dcfd071de6.jpegAlmanya ve Fransa'da özellikle, şirket yöneticilerinin %49'u, yapay zekâ ile birlikte daha az çalışan istihdam etmeleri gerekeceğine inanıyor. ABD'de ise bu oran %36. Araştırmaya katılan yöneticilerin %87'sine göre, yapay zekâ araçları sayesinde insanlar, onları öne çıkaracak yetenekleri geliştirmek için daha fazla imkâna sahip olacak.

Yapay zekânın iş gücü üzerindeki etkisinin nasıl olacağını kestirmek zor olsa da, araştırma sonuçları, yöneticilerin yapay zekâyı kullanmaya hevesli olduğunu ortaya koyuyor. Ancak yapay zekânın yaratacağı sorunlar ve hizmet sağlayıcıların sorumluluk reddi beyanları gibi konular hala belirsizliğini koruyor.

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.