YSK'dan Seçim Kararları: Yenileme ve Yeniden Sayım Talepleri Değerlendirildi

YSK'dan Seçim Kararları: Yenileme ve Yeniden Sayım Talepleri Değerlendirildi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Şanlıurfa'nın Siverek, Halfeti ve Nevşehir'in Ürgüp ilçelerinde seçimlerin yenilenmemesine karar verdi.

Bugünkü toplantısında, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin bazı önemli kararlar alan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına yaptığı başvuruları titizlikle inceledi.

Ürgüp'te Seçimler Yenilenmeyecek

YSK, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "Ürgüp'te seçimin yenilenme kararının kaldırılması" talebini kabul ederek, seçimlerin yenilenmeyeceğine karar verdi. Bu kararla birlikte, Ürgüp'te seçim süreci noktalandı.

Siverek ve Halfeti'de Yenileme Kararı İptal Edildi

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Siverek, Demokrat Parti'nin (DEM Parti) ise Halfeti'de "seçimin yenilenmesi" talepleri YSK tarafından kabul edilmedi. Bu kararlarla birlikte, Siverek ve Halfeti'deki seçim sonuçları kesinleşti.

İstanbul'da Yeniden Sayım Taleplerine Ret

İstanbul'un Bahçelievler, Ümraniye ve Pendik ilçelerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "oyların yeniden sayılması" talepleri reddedildi. YSK, bu ilçelerdeki seçim sonuçlarının geçerliliğini onayladı.

Bitlis ve Nevşehir'de Talepler Reddedildi

DEM Parti'nin Bitlis, CHP'nin de Nevşehir'in Avanos ilçesinde belediye başkanlığı seçiminde "oyların yeniden sayılması" talepleri de YSK tarafından kabul edilmedi. Bu kararlarla birlikte, Bitlis ve Nevşehir'deki seçim sonuçları kesinleşti.

Ordu'da Yeniden Sayım Kararı Devam Ediyor

AK Parti'nin Ordu'da bazı ilçelerde oyların yeniden sayılmasına ilişkin kararına YSK itiraz etti. YSK, Gölköy, Kumru ve Gülyalı'da oyların yeniden sayılmamasına; İkizce, Perşembe, Mesudiye, Çamaş, Gürgentepe, Kabataş, Ünye'de ise oyların yeniden sayımının devamına karar verdi. Bu bölgelerdeki seçim süreci titizlikle sürdürülüyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.