DEM Parti'den Cevdet Konak, Tunceli'nin Yeni Belediye Başkanı Seçildi

DEM Parti'den Cevdet Konak, Tunceli'nin Yeni Belediye Başkanı Seçildi
Tunceli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde sandıkların kapanmasının ardından heyecan doruktaydı.

Tunceli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde sandıkların kapanmasının ardından heyecan doruktaydı. Kesin olmayan sonuçlara göre DEM Parti adayı Cevdet Konak, Tunceli'nin yeni Belediye Başkanı olarak seçildi. Seçimlerde DEM Parti, toplam oyların yüzde 40,22'sini alarak 6 bin 761 oy elde etti.

CHP ve AK Parti'nin Ardından DEM Parti Zaferi

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Tunceli'de seçmenler, 31 Mart'ta sandık başına giderek tercihlerini belirledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), toplam oyların yüzde 35,05'ini alarak 6 bin 604 oy elde ederken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise yüzde 13,34'lük bir oy oranıyla 2 bin 242 oy aldı. Ancak DEM Parti, bu seçimlerde güçlü bir performans sergileyerek Tunceli'de zafer kazandı.

aw174527-01.jpg

SOL Parti Hozat'ta Başarı Elde Etti

Tunceli'nin Hozat ilçesinde de kesin olmayan sonuçlar, SOL Parti'nin zaferini gösterdi. SOL Parti adayı Aydın Kaya, oyların yüzde 23,51'ini alarak Hozat Belediye Başkanı oldu. Bu sonuçlar, SOL Parti'nin Tunceli'deki etkisini bir kez daha gösterdi.

Partiler Arasında Dağılım

Tunceli'deki seçimlerin ardından belediye başkanlıkları farklı partiler arasında dağıldı. CHP 4 ilçe ve 1 belde, AK Parti 2 ilçe, SOL Parti 1 ilçe ve DEM Parti ise 1 ilçe belediye başkanlığı kazandı. Bu dağılım, Tunceli'deki siyasi dengelerin yeniden şekillendiğini gösteriyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.