İç Sularında Balık Avı Yasaklandı: Balıkçılar Teknelerini Karaya Çekti

İç Sularında Balık Avı Yasaklandı: Balıkçılar Teknelerini Karaya Çekti
İç sularda balık avı yasağı başladı, balıkçılar teknelerini karaya çekti.

Bugün itibariyle başlayan iç sularda balık avı yasağı, balıkçıları harekete geçirdi. 1 Nisan ile 30 Haziran tarihleri arasında geçerli olacak olan yasak, ticari ve amatör balıkçılığı kapsıyor. Özellikle Tunceli ve Elazığ illerinde faaliyet gösteren balıkçılar, kurallara uyarak teknelerini karaya çekti.

aw174730-02.jpg

Balıkçılar, Sürdürülebilir Balıkçılığa Destek Veriyor

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Keban Baraj Gölü üzerinde balıkçılık yapan Çemişgezek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Güler, yasağın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "İç sularımızdaki balık varlığının desteklenmesi, balıkların üremelerine ve çoğalmalarına fırsat verilmesi açısından belirlenen tarihler arasında balık avı yapmayacağız. Bu sebeple teknelerimizi karaya çektik. Av yasaklarına uyulmasının sürdürülebilir balık avcılığı için çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda herkes gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum."

aw174730-01.jpg

İç sulardaki balık avı yasağıyla birlikte, balıkçılar doğal yaşamın korunması ve balıkçılığın sürdürülebilirliği için adımlar atmaya devam ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 36 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.