Tunceli’de Ağır Hasarlı Binaların Yıkımı Devam Ediyor: Vali Tekbıyıkoğlu Sahada!

Tunceli’de Ağır Hasarlı Binaların Yıkımı Devam Ediyor: Vali Tekbıyıkoğlu Sahada!
Tunceli’de ağır hasarlı binalar yıkılıyor.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde, sel ve deprem gibi afetlerin ardından ağır hasar gören binaların yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun da sahada inceleme yapmasıyla birlikte, yıkım işlemlerine hava destekli dronlarla da gözlem yapıldı.

Afet Konutlarından Kaynaklı Yıkım Çalışmaları

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Pülümür ilçesi Meydanlar Mahallesi’nde, 1987 yılında başlayan afet konutları inşası, zaman içinde deprem ve sel gibi doğal felaketlerle mücadele etmek zorunda kalan vatandaşlar için bir umut kaynağı olmuştu. Ancak, 1992 Erzincan depremi ve 2001 Pülümür depremi gibi büyük çaplı olaylardan etkilenen konutlarda zamanla ağır hasarlar meydana geldi. Son olarak, 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem, ilçede bulunan bazı binaları ağır şekilde etkiledi ve bu binalar güvenlik nedeniyle boşaltıldı.

aw176540-05.jpg

Boşaltılan ağır hasarlı binaların yıkımına başlanırken, ilçe genelindeki hak sahiplerine konteynerler tahsis edildi. Yıkım süreci, havadan görüntülenerek izlendi ve denetlendi. Bu önemli süreçte, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun da sahada bizzat inceleme yapması, çalışmaların ne denli titizlikle yürütüldüğünü gösterdi.

Toplumsal Güvenlik ve Yeniden İnşa Hedefleniyor

Tunceli Valisi Tekbıyıkoğlu’nun sahada yaptığı inceleme, toplumsal güvenliğin ve vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması için yapılan bu önemli adımların ne denli önemsendiğini gösterdi. Ağır hasarlı binaların yıkımıyla birlikte, yeniden yapılaşma ve güvenli konutlara kavuşma hedefi gözetilerek, ilçenin geleceği için önemli adımlar atılmış oldu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.