Hong Kong Yetkililerinden Bitcoin ve Ethereum'a Yeşil Işık: Spot ETF Onayı Geliyor

Hong Kong Yetkililerinden Bitcoin ve Ethereum'a Yeşil Işık: Spot ETF Onayı Geliyor
 hozathaber.com Muhabiri
Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonunun, Bitcoin ve Ethereum için spot ETF onayı verdiği bildirildi. Henüz resmî açıklama olmasa da piyasalar, yeşillenmeye başladı.

Son zamanlarda kripto para piyasaları oldukça hareketli. Bitcoin, sadece birkaç hafta önce 70 bin doları aşarak yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Ancak geçtiğimiz hafta sonu, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısı haberleriyle Bitcoin ciddi bir düşüş yaşamıştı.

Hong Kong'dan Müjdeli Haber:

Bugün, piyasaları toparlayan bir gelişme yaşandı. Doğu Asya'dan gelen haberlere göre Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, Bitcoin ve Ethereum için spot ETF onayı verdi. Resmi açıklama olmasa da, piyasadaki hareketlilik bu beklentiyle ilişkilendiriliyor.

Şirketlerden Açıklamalar:

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'na spot ETF başvurusu yapan firmalar, resmi WeChat hesaplarından duyurular yaparak komisyonun onay verdiğini duyurdular. Ancak komisyon henüz resmi bir açıklama yapmadı.

c3ade53d2aa6e14bfe87d99872afbe0d9459f0b0.jpeg

Coinmarketcap verilerine göre, hacimsel bazda en büyük 10 kripto para biriminin tamamı, 24 saat öncesine göre değer kazanmış durumda. Bitcoin an itibarıyla 66 bin 500 dolar seviyesinden işlem görürken, Ethereum yüzde 5,69 değer kazanarak 3.266 dolara yükseldi.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'nun resmi açıklamasını beklemek gerekiyor. Tek bir haberin piyasayı yükselteceği garantisi yoktur ancak sert düşüşlere de neden olabilir. Yatırım yapmadan önce riskleri değerlendirmek önemlidir. Bu içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.